Prajitura rasturnata cu cirese

de Bucataras Medi in Prajituri, 1 Aug 2013 | 5119 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cirese
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • unt pentru uns tava
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • esenta rom
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu cirese:

Spalam ciresele si apoi indepartam samburii............eu folosesc acel  aparat pentru scos samburi. Ungem cu unt o forma(eu am folosit una rotunda cu diametrul de 28cm) si apoi asezam in ea ciresele.

Trecem sa pregatim compozitia............ separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat iar cand acesta s-a topit incorporam galbenusurule, apoi pe rand laptele si uleiul.  Adaugam dupa gust si esenta de rom. Amestecam. La final incorporam  faina impreuna cu praful de copt si amestecam bine pentru o buna omogenizare.  Turnam compozitia peste cirese si dam  la cuptor  pentru circa 30 de minute. Facem testul scobitorii si daca prajitura este gata facuta scoatem tava din cuptor si o lasam la racit dupa care o rasturnam pe un platou.

Pudram prajitura cu zahar pudra si apoi taiem felii potrivite.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese